חתלתלת - Feline Panleukopenia – מה חשוב וכדאי לדעת? 

  • פורסם:
  • אין דירוג
חתלתלת

חתלתלת או Feline Panleukopenia, היא מחלה הנגרמת על ידי הידבקות בווירוס בשם פרוו. זוהי מחלה מסוכנת ומדבקת ביותר, ומסוכנת במיוחד לחתולים צעירים ועל כן שמה. אם יש לכם חתול או שבכוונתכם לאמץ חתול, חשוב להכיר את המחלה, את הסימפטומים שלה, ובמיוחד – מה לעשות כשנתקלים בהם.

את השם "כלבת" כולנו מכירים. השם "חתלתלת" דווקא פחות מוכר לנו, אבל זו מחלה שחשוב מאוד שכל מגדל חתולים, בהווה או בעתיד, יכיר את הגורמים שלה וידע מהם שלבי ההתמודדות במקרה שהסימפטומים שלה עולים אצל החתלתול או החתול שלנו. כמה שאלות ותשובות חשובות על מחלת החתלתלת.

מהם הגורמים למחלת החתלתלת?

מחלת החתלתלת נגרמת מווירוס פרוו. הווירוס נוטה במיוחד להשתכפל בתאים המתחלקים מהר, ובכך לפגוע בגופו הצעיר של החתלתול. הווירוס עובר דרך נוזלים והפרשות גוף – שתן, צואה, דם וכיו"ב. הווירוס לא עובר באמצעות הדבקה אווירית, אלא על ידי שאיפה או בליעה. ניתן להידבק גם בעקבות שהות במקום בו רבץ חתלתול שנשא את הווירוס, וגם באמצעות חרקים מעופפים הנושאים אותו, כגון זבובים או פרעושים. על אף שמה ועל אף היותם של חתלתולים רגישים לה במיוחד, גם חתולים שאינם גורים עלולים להידבק בה, וכאשר הם נדבקים בה היא מסוכנת גם להם.

האם מחלת החתלתלת היא מחלה מסוכנת?

מחלת החתלתלת היא מחלה מסוכנת מאוד, בפרט לחתולים צעירים שטרם הספיקו להתחסן. בעבר היא הייתה סיבת המוות המרכזית של חתולים צעירים. גם כיום, לצערנו, חתלתולים מתים ממחלה זו. הנגיף, הגורם למחלה, פוגע מאוד במערכת העיכול ובמעי, וגם ביכולת הגוף הצעיר לייצר תאי דם לבנים הקריטיים להגנה מפני פולשים. בכך המחלה עלולה לגרום נזק בלתי הפיך ואף מוות לחתול שנדבק בה.

מהם תסמיני המחלה וכיצד ניתן לזהותה?

המחלה בעלת מספר תסמינים מאפיינים, שיש לשים אליהם לב וליידע את הווטרינר בנוגע אליהם. התסמינים הם הקאות, שלשול דמי, חום, אפתיה וחוסר יציבות בהליכה. אם אתם נתקלים בסימפטומים אלה אצל החתלתול, יש לפנות בדחיפות לווטרינר לביצוע בדיקות שיאבחנו את המחלה – בין אם על ידי איתור מחסור בכדוריות לבנות, ובין אם על ידי איתור קיומו של וירוס הפרוו בגוף החתלתול או החתול החולים.

כיצד מטפלים במחלת החתלתלת?

ראשית, חשוב לציין כי הטיפול הטוב ביותר בה הוא מניעתי – כלומר, חיסון. חיסון נגד חתלתלת ניתן בגיל חודשיים לערך, כאשר לאחר מספר שבועות יש לחסן במנה נוספת. מלבד החיסון, מניעה כוללת גם שמירה על ניקיון הסביבה הביתית, ובמידה ויש חתולים נוספים בבית, לא לחשוף את הגור אליהם כל עוד אינו מחוסן. יחד עם זאת, במידה וזיהיתם שיש חשש להידבקות, יש להגיע בהקדם לווטרינר על מנת שיאבחן את המחלה ויספק לחתול את הטיפול הנדרש – מתן נוזלים, טיפול אנטיביוטי, וכן טיפול תרופתי בנזקים משניים אחרים. הטיפול אינו קל אבל חתולים שנדבקים ומקבלים טיפול בזמן – לרוב יחלימו וימשיכו להתפתח ולגדול, כך שאבחון מהיר הוא קריטי. 

האם אהבתם את המאמר?

שווה לקרוא

למה חתולים מגרגרים?

אתם מגדלים חתול מחמד? מסתבר שגם אתם מכירים את קולות הגרגור שלו... לרוב החתול מגרגר כשהוא שמח ונעים לו. אך הגרגור משמש גם כאמצעי תקשורת יעיל וכן משמש ל

חתול רוסי כחול - אופיו של החתול, טיפול, טיפוח ועוד

חתול רוסי כחול היה מוכר בעבר בשמות שונים; כחול ארכנגלסק, חתול ספרדי או חתול מלטזי. את השם הנוכחי הצמידו לו בשנות הארבעים של המאה העשרים. מוצא החתול מר

פנסיון חתולים בירושלים

תתארו מצב, שבוודאי כבר חוויתם בעבר, שבו מיצי החתולה האהובה שלכם, שרגילה להתלטף ולהתפנק בחיקכם, תאלץ להשאר לבד בבית בזמן שאתם נעדרים לזמן ממושך, ללא לי